Főoldal

Hot-dog sütő

gáztűzhelyre, illetve rezsóra, sparheltre, vagy bármire, ami meleg. Indukciósra nem jó. Ahhoz vasból kell készíteni!

Na, olyat is tudok...  :)

 

Gyáriról van az öntőminta, alumínium.

A felületét ajánlatos minden használat előtt vékonyan bekenni, mondjuk egy darab szalonnabőrrel vagy egy étolajos papírtörlővel, akkor egy vékony, fekete réteg sül rá, jobban csúszik a kifli.
Nem kell az egészet úgy bekenni, elég csak ott, ahol a kifli hozzáér.

 

A következő képeket Tündinek köszönhetjük!

 

...És hogyan készül?

Így néz ki öntés után. Most megy az esztergályoshoz.

 

Így néznek ki esztergálás után

Gy. Tamás barátom meglepett a hotdogkifli receptjével! Köszönöm! :)

Hozzávalók:
50 dkg BL 80-as liszt
1 egész tojás
2,3 dl tej
5 dkg vaj
1,5 kk só
1,5 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav (C-vitamin por)
2,5 dkg friss élesztő


Elkészítés:
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam (20 perc dagasztás, 20 perc kelesztés, 20 perc dagasztás). A tésztát lisztezett felületre borítottam, majd 5 felé osztottam. A darabokból egy-egy elég nagy négyzetet nyújtottam, majd az egyik csücskétől a szemben lévőig feltekertem, majd félbevágtam középen. Egyenesen (tehát nem behajlítva) tettem a tepsire. Így csak a szélesebb felétől kell felszúrni a kiflit, és szépen, egyenesen bele lehet tenni a virslit.
Kb. 40 perc kelesztés után a tetejét vizezett tojássárgájával kentem le, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem.