Nyársak Keréktárcsasámlik Nyárstartó villák Hotdogsütő Kenyér- vagy bármipirító Keréktárcsasámlik Húsvasaló
A képen kattints arra a tárgyra, amire kíváncsi vagy!
hot-dogsütő
,  hűsvasaló,   nyárs,   kenyérpirító, halsütő,   nyárstartó villa,  eréktárcsa ülőke

 

 

 

Nyársak

A nyél 5,5mm-es tekercsből, a 3 tüske 4 mm-es edzett acélból készült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tűztér melletti lyukakba lehet ezeket bedugni. A rugós alátétekkel lehet szabályozni a magasságot.

 

 

 

 

 

 

Húsvasaló

2 db. van. 5 mm-es kazánlemezből készültek. A bordázattal befelé, ez rögtön mintát süt a húsba!  :)

A lenti képeken a hardver koszos és rozsdás. Magyarul nem illik a buli után hetekig kint hagyni, illett volna letakarítani és vékonyan bekenni egy szalonnadarabkával.

Becsukva. Így kell a tűzbe tartani. A bal szélén az akasztó félkarika

Kinyitva. Persze, üzemszerűen nem egy műanyag asztalon kell megrámolni!

 

Még kintebb nyitva

Recept:

A tűzben felforrósított sütőt kinyitjuk, és egy villára tűzött szalonnaszelettel kikenjük. A tarjaszeletet betéve néhány másodpercre összeszorítjuk a sütőt, majd ismét szétnyitva rátesszük a húsra a hagyma-, paradicsom- és paprikaszeleteket, valamint az imént szalonnát. A csepegtető-csőrt egy tányér, vagy azon egy szelet kenyér fölé tartva ismét összecsukjuk és már készre sütjük.

Figyelem!

Olajos pácból kivéve a húst csepegtessük le, mielőtt a forró vasra tesszük, különben úgy járunk, mit e sorok írója, akinek szempillája, szemöldöke, elöl a haja és az orra hegye a lángok martaléka lett...  :(

 

 

 

 

 

 

 

Kenyér- vagy bármipirító.

Összecsukva

Így látszik egyben az egész. A két pálca a végén összehegesztve egy karikával, ami az akasztó.

A biztosítógyűrűt (ami egy láncszem) előretolva rögzítjük az összecsukott állapotot. Hátrahúzva szét lehet nyitni a rácsot.

A hátrahúzás folyamata

Szétnyitva a rácsok. Be a kenyér, és rácsuk.  :D

A zsufi és az árnyék olyan zavaró, hogy alig látni a részleteket. A mérőszalag az arányok illusztrálására van ott, no meg azért, hogy nyitva maradjon a pirító...

 

 

 

 

 

 

 

Hotdogsütő

Gyáriról van az öntőminta, alumínium. A felületére zsír van égetve, így nem ragad rá a kifli.

Egyébként ajánlatos minden használat előtt vékonyan bekenni, mondjuk egy darab szalonnabőrrel.
Így a réteg mindig megújul.

Nem kell az egészet úgy bekenni, mint ahogy a képen van, elég csak ott, ahol a kifli hozzáér.

A következő képeket Tündinek köszönhetjük!

 

...És hogyan készül?

Így néz ki öntés után. Most megy az esztergályoshoz.

 

Így néznek ki esztergálás után

 

A markolatok nádból készülnek. Három-három, egymásba szorosan passzoló náddarab van egymásba ragasztva.

 

- Vissza az elejére -

 

 

 

 

 

 

 

Féktárcsasámli

Teherbírása mintegy 150 kiló, garancia is kb. ennyi év lehet

4 db 35 centi hosszú, 12-es betonvas két végére 12-es csavarokat hegesztettem.

A tetejére linóleumot ragasztottam, amelyikre jut, azon polifon is lesz. Összesen 13 db készült.

- Vissza az elejére -