Virágtartó erkély- vagy teraszkorlátra

 

Nálunk a teraszon a cserepek a korlát előtt, a földön álltak. Nem is volt olyan szép, de ráadásul amit a szél felhordott a teraszra - levelek, stb. -, azok fenn is maradtak, megakadtak a cserepeken.

Praktikusnak tűnt a cserepeket a korlátra helyezni, de akkor már úgy, hogy könnyen áthelyezhetőek legyenek bárhova.

cseréptartó

cseréptartó

cseréptartó

A korlát lécei 20x40-es zártszelvényekre vannak felcsavarozva, így a cseréptartókat így kellett méretezni.

virágtartó

 virágtartó

virágtartó

virágtartó

virágtartó

virágtartó

virágtartó

virágtartó

A cseréptartó anyaga szintén 20x40-es zártszelvény, a korong átmérője 17 cm, és 2 mm-es vaslemezből van, bármilyen nehéz cserepet elbír. A zártszelvény végébe ütött műanyag dugó nem engedi, hogy darazsak költözzenek bele.

Nem arról vagyok híres, hogy a festésre túl nagy gondot fecséreljek, de tudom, hogy egy gondos asszony szorgalmasan öntözi a virágokat, ezért a tartókat gondosan lealapoztam, mielőtt még a beszáradás határán lévő maradék aranyfestékkel lefújtam volna...

"Antigravitációs" :) cseréptartó

A Világhálón számtalan,a fenti jelzővel aposztrofált berendezés található, de persze ezeknek annyi közük van az antigravitációhoz, mint mondjuk egy cimbalomnak. Persze, ez akkor is érdekes megoldás, engem is felcsigázott, hát összeütöttem egyet.

 

A két korong átmérője 17-17 cm, az asztalka magassága 23 cm. Teherbírása annyi, amennyi a láncé, tehát nem kell tartani a túlterheléstől.

Ahhoz képest,hogy csak szórakozásból készítettem, akinek eddig megmutattam, mindnek nagyon tetszett, nagy érdeklődéssel forgatták, minden mozdíthatót rápróbáltak a virágcseréptől a szobamérlegen át a madárkalitkáig.