A felületét ajánlatos minden használat előtt
vékonyan bekenni, mondjuk egy darab szalonnabőrrel vagy egy étolajos
papírtörlővel, akkor egy vékony, fekete réteg sül rá, jobban csúszik
a kifli. Nem kell az
egészet úgy bekenni, elég csak ott, ahol a
kifli hozzáér.
A következő képeket Tündinek
köszönhetjük!
...És hogyan készül a sütő?
Az első rész:
...És a második:
...És a harmadik:
Gy. Tamás barátom meglepett a
hotdogkifli receptjével! Köszönöm! :)
Hozzávalók:
50 dkg BL 80-as liszt
1 egész tojás
2,3 dl tej
5 dkg vaj
1,5 kk só
1,5 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav (C-vitamin por)
2,5 dkg friss élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztottam (20 perc dagasztás, 20
perc kelesztés, 20 perc dagasztás). A tésztát lisztezett felületre
borítottam, majd 5 felé osztottam. A darabokból egy-egy elég nagy
négyzetet nyújtottam, majd az egyik csücskétől a szemben lévőig
feltekertem, majd félbevágtam középen. Egyenesen (tehát nem
behajlítva) tettem a tepsire. Így csak a szélesebb felétől kell
felszúrni a kiflit, és szépen, egyenesen bele lehet tenni a virslit.
Kb. 40 perc kelesztés után a tetejét vizezett tojássárgájával kentem
le, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöttem.